dissabte, 16 de setembre del 2017

Ara en diuen NO VOTAR


És una opció. Una opció que sempre ha existit, sempre. Ara en diuen no votar. No em passa per alt que aquesta opció en altres eleccions de diferents àmbits i objectius es menciona emprant el mot "abstenció". I és que abstenció denota desacord, sí, però desacord en les alternatives a votar, no a permetre votar. Abstenció significa també cansament, apatia, desinterès... És per tot això que l'abstenció no hauria de ser imputable a favor de cap de les alternatives que es disposen en unes eleccions, ans al contrari: l'abstenció castiga a totes les opcions. Potser per això han provocat la mutació de l'"abstenció" a "no votar"?

Així doncs, què significa no votar? No votar és i serà sempre no prendre partit, no mullar-se, no participar, no definir-se, no opinar... Si no votes, qualsevol podrà (i voldran) apropiar-se del teu "no vot", qualsevol.



Però què significa no votar en aquest referèndum de l'1 d'Octubre? Lluny del que pretenen fer-nos creure, no votar et situa. I estem d'acord a on et situa. Al costat de qui amenaça a Catalunya i als catalans. Al costat de qui es carrega sistemes sanitaris. Al costat de qui obstaculitza la feina de la policia catalana per ser catalana. Et situa al costat dels qui amenacen a més de 700 alcaldes de Catalunya. Al costat de qui no permet que al parlament es pugui parlar de tot. En resum, no votar et situa al costat de qui pretén parar el que ja és imparable per terra, mar i tribunal constitucional.

Si ets votant del sí, segurament estarem molt d'acord.

Si ets dels que aproven la prohibició del referèndum i a més, no ets o no et sents català i creus justificat l'assetjament a què s'està sotmetent al poble de Catalunya, la teva posició també et situa. Et situa entre els qui permeten que es retallin les llibertats de qui no pensa com ells. I demà l'objectiu d'aquest assetjament podries ser tu o la teva comunitat o els teus amics. Els hi estàs deixant la porta oberta.

Ara en diuen no votar, i demà?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Diga-hi la teva...